четвъртък, 25 август 2011 г.

Мадленки с мед и шоколад


Необходими продукти
масло - 50 г
яйца - 4 броя, по-големи
захар - 120 г
ванилия - 1 ч.л. есенция
мед - 220 г
сол - 1/2 ч.л.
брашно - 150 г
кафе - 2 ч.л. разтворимо
шоколад - 100 г натурален

Приготвяне
Разтопете леко маслото. В купа разбийте жълтъците със захарта, ванилията до побеляване. Добавете маслото, меда и останалите сухи продукти, като разбивате след всяка съставка.

Отделно разбийте белтъците на гъст сняг и внимателно ги съединете с другата смес. Оставете тестото за маделинките да престои в хладилник за 1 час. Загрейте фурната на 190 г и намаслете специалните форми за маделинки.

Разпределете от сместа в тях и сложете да се изпекат за 10-тина минути. Готовите сладки леко се охлаждат, изваждат се и се слепват с малко разтопен шоколад по двойки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар